Een nieuwe pup.

Zo gelijk op met de ontwikkeling van de corona-pandemie groeide bij Marian en mij het idee om een puppy aan te schaffen. Sinds wij bij elkaar zijn is Marian enthousiast geworden voor deze hondjes. Ze heeft er ook een goede kijk op en snapt hun gedrag vaak eerder en beter dan ik.
Tijdens de pandemie leek het er op dat zo ongeveer half Nederland een jonge hond wilde hebben. Dus ook de vraag naar shelties.

Zo af en toe kwam er een nestje voorbij maar we reageerden niet altijd. Eind 2021 zijn we nog wezen kijken naar een 9 maanden oud. hondje dat was teruggekomen bij de fokker. Het beestje dreigde groter te worden dan de rasstandaard. Voor fokkers is dat een no go. Het was een leuk dier, maar toonde niet echt actieve belangstelling voor ons. Natuurlijk zijn ze allemaal leuk, zeker wanneer je ze in de ogen kijkt. Toch besloten we dit hondje niet aan te schaffen. Met negen maanden is het karakter in de basis al ver gevormd. En we waren juist op zoek naar een puppy om de opvoeding vanaf het begin op te pakken.

Klik op de foto's voor een vergroting


Een dikke maand later belde m’n zwager, dat hij en m’n zus de volgende dag naar een puppy gingen kijken. Een reutje, uit een nestje van vier. Het bleken trouwens allemaal reutjes te zijn. Waarop ik gekscherend tegen hem zei dat ie maar aan de fokkers door moest geven dat wij ook een reutje zochten. Dat zou hij doen.
De volgende dag belde hij op, vanaf de fokkers en vertelde dat de men wel met ons in gesprek wilde. Nou, dat hadden we eigenlijk niet verwacht. M’n zwager gaf de telefoon over aan de fokker. Uiteindelijk maakten wij een afspraak voor een paar dagen later.

We hebben de fokkers bezocht en kennis met hen gemaakt én met de honden! Je kon aan alles zien en merken dat de honden hier niets te kort kwamen. We hebben ook de puppy’s gezien. Inmiddels waren het er drie, de kleinste had het niet gered helaas. We weten nog niet welke pup het wordt, maar we hebben in ieder geval een afspraak gemaakt.

We krijgen nu regelmatig een update en foto’s toegestuurd, heel leuk. 27 januari gaan we weer op bezoek. Dan kunnen we ook verdere afspraken maken.
Thuis hebben we de bench al opgezocht en schoongemaakt. We weten ook al waar deze komt in onze woonkamer.

Ik zal proberen hier zo af en toe wat nieuws te posten over onze toekomstige nieuwe huisgenoot.