Regen in het Bergherbos, Gelderland

Regen

Geplaatst op: | Categorie:
'Auch im Regen'

Vandaag was het zo'n druilerige dag, en dan nog wel een zondag. Want als kind mocht ik nauwelijks iets doen op zondag, want 'de dag des Heeren'. Best wel vreemd dat zoiets blijft 'haken', ook als het meer dan een halve eeuw geleden gebeurde. Het enige wat nog wel mocht was buiten wandelen. Echt, alléén wandelen, spelen was er niet bij. Dus wanneer het regende was je als het ware opgesloten thuis. Gelukkig wist ik aan die nare sfeer te ontsnappen door te lezen. Daar ben ik niet slechter van geworden.

Ondanks de gestage regenval ben ik tussen de buien door (leve Buienradar!) met de honden naar het bos geweest. Voor hen maakt het echt niets uit, ze gaan altijd graag mee. In het bos heb ik genoten van de geluiden, druppels die neerkomen, gakkende ganzen in de verte en het gespetter door mijn voetstappen. 't Ruikt ook lekker tussen de bomen wanneer het regent en je ziet mooie dingen, als je er oog voor hebt.

IMG_2183_0.jpeg IMG_2184_0.jpeg IMG_2185_0.jpeg IMG_2187_0.jpeg

Terwijl ik terugloop naar de auto plopt er een liedje in mij op, dat heb ik wel vaker. Een wat triestig liedje met als titel 'Auch im Regen'. Een jaar of wat terug zong ik dat mee in Koor Weerklank uit Zeddam. Vond het wel leuk om te zingen, maar als ik nu nog eens naar de tekst kijk....mwah, ik weet het niet hoor. Op een dag als vandaag word ik daar niet vrolijk van. Terug naar huis in de auto beslaan alle ruiten spontaan, dankzij de twee honden die als natte borstels voldaan achter me liggen. Eenmaal thuis kruip ik achter m'n laptop met een kop thee en begin met deze blog.

Auch im Regen : YouTube.

Volg mij op Facebook en Instagram